Peste 75 de oameni au murit în inundațiile din Indonezia și Timorul de Est. Salvatorii spun că mulți alții sunt îngropați în noroi

  • 05 Aprilie 2021 10:39
Peste 75 de oameni au murit în inundațiile din Indonezia și Timorul de Est. Salvatorii spun că mulți alții sunt îngropați în noroi

Peste 75 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci sunt încă date dispărute în urma inundațiilor și alunecărilor de teren produse în Indonezia și Timorul de Est, au informat luni oficiali locali, potrivit AFP.

Inundațiile și viiturile provocate de ploile torențiale au distrus zonele situate între insula indoneziană Flores și Timorul de Est. Mii de oameni au fost nevoiți să caute adăpost în centrele de primire a sinistraților.

"Sunt 55 de morți, dar acest număr continuă să crească, mai ales că 42 de persoane sunt încă date dispărute", a declarat pentru MetroTV Raditya Djati, purtătorul de cuvânt al Agenției indoneziene pentru gestionarea dezastrelor.

De asemenea, cel puțin 21 de persoane și-a pierdut viața în urma intemperiilor în Timorul de Est, potrivit unui oficial local. Majoritatea deceselor au fost înregistrate în capitala Dili.

În estul insulei indoneziene Flores, numeroase case, drumuri și poduri au fost acoperite cu noroi, ceea ce face dificil accesul echipelor de salvare în zonele cele mai afectate.

Numeroși locuitori cuprinși de panică s-au deplasat spre centrele de primire, în timp ce alții au rămas lângă ceea ce a mai rămas din casele lor.

"Sinistrați sunt peste tot, sunt cu sutele în toate districtele, însă sunt și multe persoane care nu și-au părăsit locuințele. Au nevoie de medicamente, alimente, pături ", a declarat Alfons Hada Bethan, șeful Agenției pentru gestionarea dezastrelor din Flores-ul de Est, scrie Agerpres.

Precipitațiile constante complică, de asemenea, situația. "Se crede că numeroase persoane sunt în continuare îngropate sub noroi, dar nu se știe câte", a adăugat el.

Alunecările de teren și viiturile sunt frecvente în arhipelagul indonezian, în special în timpul sezonului ploios, însă activiștii pentru mediu atrag atenția că defrișările favorizează aceste dezastre. În ianuarie, 40 de indonezieni și-au pierdut viața în urma inundațiilor care au lovit orașul Sumedang, din vestul insulei Java. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău