Peste 74 de mii de dolari, bijuterii și monede vechi, depistate pe aeroport

  • 21 Iunie 2021 16:17
Peste 74 de mii de dolari, bijuterii și monede vechi, depistate pe aeroport

Peste 74 de mii de dolari americani, bijuterii, monede vechi și obiecte confecționate din metale prețioase au fost depistate în bagajele personale a doi cetățeni ai Federației Ruse și unui conațional. Posesorii nu dețineau vreun act de însoțire pentru obiectele în cauză și nici nu au declarat suma de bani. Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a Aeroportului Internațional Chișinău, transmite IPN.

Potrivit Poliției de Frontieră, obiectele suspecte au fost depistate în timpul verificării bagajelor cu ajutorul aparatului cu raze-X. La deschiderea genții au fost depistate câteva bijuterii, monede și obiecte din metale prețioase. Audiat, moldoveanul a declarat că le-a procurat din Statele Unite cu ceva timp în urmă. Acum are intenția de a își schimba domiciliul în Marea Britanie, pentru care și-a luat toate lucrurile necesare. În momentul intervievării, nu deținea niciun act de însoțire pentru obiecte ridicate.

Al doilea incident a vizat doi pasageri ai cursei Sankt Petersburg-Chișinău-Antalia. Aceștia se aflau în tranzit prin Republica Moldova și, pentru a nu aștepta în aeroport, au decis să viziteze Chișinăul. La întoarcere, fiind verificați pentru a li se autoriza ieșirea din țară, a fost depistată suma de 74 550 de dolari. Întrebați despre suma de bani, călătorii au comunicat că se aflau în tranzit, motiv pentru care au omis fără intenție faptul că trebuiau sa facă declarație.

Despre ambele incidente au fost informați angajații Serviciului Vamal, în competența cărora au fost redirecționate cazurile pentru a fi cercetate și luate deciziile ce se impun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău