Peste 72 de milioane de pagini din arhiva cadastrală națională vor fi digitalizate

  • 25 Octombrie 2022 17:00
Peste 72 de milioane de pagini din arhiva cadastrală națională vor fi digitalizate

Peste 72 de milioane de pagini conținute de arhiva cadastrală națională pe hârtie vor fi disponibile și în format digital. 47% au fost deja scanate și verificate. Este vorba despre organele cadastrale teritoriale pentru Ialoveni, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Edineț, Soroca, Florești, Anenii Noi, Drochia și Sângerei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Agenției Servicii Publice.

Finalizarea procesului de digitalizare a arhivei cadastrale la nivel național înseamnă digitalizarea unui volum de 68% de documente pe hârtie. Volumul rămas urmează a fi finalizat în 2023.

Conversia documentației cadastrale din arhiva organelor cadastrale teritoriale este o condiție esențială pentru eliminarea divizării teritoriale a sistemului cadastral și creează oportunități pentru servicii noi și transparența informației din cadastru. Are loc fluidizarea proceselor de lucru prin accesul instant la documente, iar dublarea formatului asigură protejarea integrității documentelor și sporește nivelul de siguranță a acestora, se precizează în comunicatul.

Digitalizarea arhivei cadastrale are loc în cadrul proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice în perioada 2019-2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău