Peste 60.000 de persoane s-au înscris până acum, pentru a participa la vizita Papei Francisc la Iași

  • 08 Mai 2019 11:15
Peste 60.000 de persoane s-au înscris până acum, pentru a participa la vizita Papei Francisc la Iași

62.000 de persoane s-au înscris până acum pe liste ca să participe la vizita Papei Francisc la Iași, iar pregătirile sunt în toi.

Organizatorii pun la punct atât măsurile speciale de securitate pentru Suveranul Pontif, dar și toate elementele legate de primirea pelerinilor. 

Centrul Iașului va fi împărțit în nouă zone de securitate, iar participanții la eveniment vor avea acces doar pe baza biletelor primite la înscrierea din parohii sau online. Autocarele și celelalte mașini cu care vor veni credincioșii la Iași vor rămâne la marginea orașului, iar oamenii vor fi aduși de acolo cu mijloacele de transport ale municipalității.

La fel se va întâmpla și în cazul celor care vor veni cu trenul. Forțele de ordine se vor asigura că pelerinii nu pătrund în perimetrul de securitate cu obiecte periculoase, iar mai multe echipaje medicale vor fi pregătite să intervină dacă va fi nevoie.

Organizatorii au pregătit 120.000 de sticle cu apă și 15.000 de pelerine de ploaie.

Pe 31 mai toată zona centrală a Iașiului va fi închisă. Papa Francisc va ajunge la Iași pe 1 iunie, aproape de ora 17:30, iar vizita va dura o oră și jumătate.

sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău