Peste 60.000 de oameni s-au închinat la racla Sfintei Parascheva din Iași. Sâmbătă va avea loc procesiunea religioasă în centrul orașului

  • 10 Octombrie 2023 16:11
Peste 60.000 de oameni s-au închinat la racla Sfintei Parascheva din Iași. Sâmbătă va avea loc procesiunea religioasă în centrul orașului

Peste 60.000 de oameni au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru a se închina și ruga la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei și a celor nevoiași.

Potrivit organizatorilor, la rând sunt aproximativ 400 de persoane. Din cauza frigului, puține persoane au venit peste noapte pentru a sta la rând pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva care este depusă în Curtea Mitropolitană. Sâmbătă se va desfășura procesiunea religioasă în centrul orașului, scrie Digi24.

Pentru a preveni îmbulzeala organizatorii au stabilit un culoar în care încap concomitent 3.500 de persoane. Conform sursei citate de Agerpres, pentru ziua de 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Slujba Liturgică va fi oficiată pe un podium special amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Catedralei Mitropolitane. 

Pe bulevard vor fi amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel cei veniți în pelerinaj să poată asculta și urmări ceremonialul religios. 

Începând din 1955, Biserica Ortodoxă Română a decis sărbătorirea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva pe data de 14 octombrie, motiv pentru care în preajma acestei zile Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară. 

La moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și la cele ale sfinților aduși special în pelerinaj cu această ocazie, vin să se închine numeroși credincioși din țară și din străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău