Peste 600 de persoane s-au înregistrat pentru a participa la Marea Dictare Națională

  • 30 August 2023 13:32
Peste 600 de persoane s-au înregistrat pentru a participa la Marea Dictare Națională

Peste 600 de persoane s-au înregistrat pentru a participa la Marea Dictare Națională, o competiție de cunoaștere a limbii române organizată pe 31 august, de Ziua Limbii Române

Evenimentul va avea loc mâine, în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a subliniat că putem onora limba română vorbind-o și scriind corect:

La data de 31 august sărbătorim ziua limbii române, cu această ocazie executivul prin intermediul Ministerului Educației și Cercetării organizează Marea Dictare Națională. În acest an la Marea Dictare Națională s-au înscris peste 600 de participanți, pentru că a fost un număr atât de mare de participanți noi am decis să lăsăm numărul de oameni înscriși fără să-l diminuăm la 500 – numărul care era inițial așteptat pentru Marea Dictare Națională. Mulțumim tuturor cetățenilor care au manifestat interes pentru marea dictare națională și se vor prezenta pe data de 31 august – de Ziua Limbii Române, la acest eveniment.

Începând cu ora 9:30 în scuarul teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” participanții vor scrie un text selectat din cele 65 de lucrări depuse la concursul de eseuri: «De ce Rep. Moldova trebuie să fie parte a UE». Învingătorii vor fi premiați la începutul lunii septembrie, iar autorii a celor mai bune eseuri participante la concurs își vor ridica premiile la evenimentul din 31 august.

Putem onora limba română prin faptul că o vorbim corect, prin faptul că citim și susținem scriitori care scriu în limba română și prin participarea activă la evenimentele unde se promovează cultura și literatura națională”, a declarat Daniel Vodă.  

Evenimentul Marea Dictare Națională, organizat cu ocazia Zilei Limbii Române, va începe la ora 10.00 și este destinat tuturor doritorilor, elevi, studenți, cadre didactice și reprezentanți ai diferitor profesii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău