Peste 600 de milioane de lei, subvenții în agricultură. Autoritățile îndeamnă agricultorii să investească în domeniu

  • 20 Aprilie 2018 10:53
Peste 600 de milioane de lei, subvenții în agricultură. Autoritățile îndeamnă agricultorii să investească în domeniu

Autoritățile îndeamnă agricultorii să investească în domeniul pe care îl desfășoară și îi îndeamnă să-și asigure terenurile și culturile împotriva grindinei și înghețurilor, pentru a evita pagubele provocate de aceste fenomene. Subiectele au fost discutate în cadrul unei întrevederi a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, cu producătorii agricoli din raionul Căușeni, transmite IPN.

În altă ordine de idei, ministrul a declarat că în acest an suma subvențiilor acordate agricultorilor este cu 120 de milioane mai mare față de 2017. Totodată, tinerii și femeile vor fi favorizați în procesul de subvenționare, vor primi plăți în avans, proces inițiat din acest an.

Tot în contextul subvenționării în avans, Ministerul a organizat consultări asupra proiectului de Regulament privind plățile în avans pentru proiectele start-up pentru tineri și femei fermiere. Până la finele lunii aprilie, proiectul urmează a fi definitivat și aprobat prin Hotărâre de Guvern.

În luna februarie a fost dat startul campaniei de recepționare a cererilor de finanțare din Fondul Naționale de Dezvoltare а Agriculturii și Mediului Rural. Până în prezent, AIPA a recepționat 400 de cereri în valoare de 40 de milioane de lei, iar pentru 200 de cereri au fost semnate autorizațiile de plată în sumă de 15 milioane de lei.

Pentru anul 2018, mărimea totală a Fondului este de 900 de milioane de lei. 18 milioane de lei sunt destinați pentru cheltuieli de administrare а Fondului, alte 28,8 – contribuția statului pentru Fondul Național al Viei și Vinului, iar 667,2 – pentru subvenționarea agricultorilor.

Fabrica de vinuri din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni, a beneficiat de subvenții din programul ENPARD, în valoare totală de două milioane de lei, pentru procurarea utilajului tehnic performant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău