Peste 600 de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto. Erau implicați angajați ai Agenției Servicii Publice

  • 15 Mai 2018 14:11
Peste 600 de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto. Erau implicați angajați ai Agenției Servicii Publice

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii au depistat că au fost eliberate ilegal sute de permise auto.

Astfel, CNA anunță că a deconspirat o schemă de fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere. În total, 600 de astfel de documente au fost eliberate ilegal. Bănuiți de comiterea acestor infracțiuni sunt mai mulți angajați ai Agenției servicii publice (ASP), dar și persoane din cadrul unor școli auto din Capitală. 

„Afacerea cu permise a intrat în vizorul CNA încă anul trecut, iar perioada investigată vizează lunile noiembrie 2017-februarie 2018. În acest interval de timp, membrii grupului, format din șefi din cadrul ASP și angajați ai patru școli auto din Chișinău, au fost urmăriți de CNA, reușindu-se documentarea a 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice și 219  a celor practice. În cadrul documentării, s-a stabilit că pentru susținerea acestora, se percepeau sume între 500 și 1500 de euro”, se arată într-un comunicat emis de CNA. 

Potrivit materialelor cauzei, în 9 la sută din cazurile investigate, candidații nu erau prezenți la susținerea probelor, iar un procent din nouă se aflau peste hotarele țării. 

Menționăm că, în această dimineață, au fost efectuate peste 60 de percheziții la birourile și domiciliile unor angajați ai ASP, dar și la unii membri ai școlilor auto. Cinci persoane, între care un șef și un adjunct de secție, dar și trei inspectori ai ASP, au fost reținute pentru 72 de ore, urmând ca și alte persoane să fie audiate. În urma perchezițiilor au fost depistați bani, documente și alt material probatoriu relevant pentru cauză. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare  cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău