Peste 60 de gherete din piața din Rezina, mistuite de flăcări

  • 14 Iulie 2021 12:58
Peste 60 de gherete din piața din Rezina, mistuite de flăcări

Peste 60 de gherete din piața de mărfuri din orașul Rezina au fost mistuite de flăcări în urma incendiului produs marți, 13 iulie. Potrivit versiunii preliminare, incendiul ar fi fost provocat de un scurt circuit, însă se examinează și alte posibile cauze. Informațiile au fost prezentate într-o conferință de presă, susținută la fața locului de către reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai administrației publice locale, transmite IPN.

Șeful IGSU, Mihail Harabagiu, a declarat că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16.10. La fața locului au fost îndreptate și autospeciale din alte raioane. Incendiul a fost localizat într-o oră și jumătate, iar apoi a fost anunțată și lichidarea. Incendiul a fost unul de proporții, iar intervenția a fost destul de complicată din cauza mai multor factori. „În primul rând, căile de acces erau îngreunate pentru autospeciale de intervenție la incendiu. Totodată, o bună parte din hidranți erau amplasați în afara pieței, ceea ce iarăși a dus la incomodități în intervenție”, a explicat Mihail Harabagiu. Potrivit lui, cel mai important e că nu au fost victime și nu s-a admis răspândirea flăcărilor.

Primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, a menționat că urmează a fi evaluate pagubele pe care le-au suferit agenții economici, indiferent de forma de proprietate. Edilul a precizat că vor fi făcute demersurile necesare către administrația locală, dar și cea centrală, pentru a identifica posibilități de a acorda ajutor financiar păgubiților.

Reprezentanții Laboratorului Experimental Antiincendiar au declarat că se fac investigații minuțioase la fața locului pentru a stabili cauza exactă a incendiului. O versiune este scurt circuitul, întrucât incendiul a pornit într-o hală conectată la energie electrică. Însă se examinează atât versiuni tehnice, cât și cele legate de factorul uman, dar și condițiile climaterice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău