Peste 60 de elevi din Republica Moldova participă la Olimpiada Republicană de Ecologie

  • 25 Februarie 12:17
Peste 60 de elevi din Republica Moldova participă la Olimpiada Republicană de Ecologie

Ediția din anul curent a Olimpiadei Republicane la Ecologie întrunește circa 60 de elevi din toată țara și are loc în perioada 23-25 februarie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Potrivit Ministerului, competiția este rezervată elevilor din instituțiile de învățământ general care, având ca îndrumător un cadru didactic sau un cercetător științific, au elaborat un proiect, care poate susține rezolvarea unei/unor probleme ecologice. Elevii pot participa la concurs atât cu proiecte individuale, cât și cu proiecte elaborate în echipă.

Secretară de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru a felicitat elevii pentru faptul că au ajuns la etapa republicană, menționând că această competiție este atât o sursă de inspirație în căutarea soluțiilor inovatoare, cât și un angajament față de mediu și protejarea lui:

„Într-o lume în care schimbările climatice și degradarea mediului sunt tot mai vizibile, este esențial să ne unim eforturile în direcția protejării naturii și conservării resurselor. Fiecare acțiune poate face diferența în eforturile noastre de a construi un viitor mai verde și mai sănătos”,  a subliniat Valentina Olaru.

Peste 60 de elevi din Republica Moldova participă la Olimpiada Republicană de Ecologie

Olimpiada Republicană la Ecologie este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

La competiția din acest an participă 31 de echipe, coordonate de  24 de profesori. Echipele au fost delegate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conform Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare urmare a etapei raionale/municipale a Olimpiadei.

Conform comunicatului de la Ministerul Educației și Cercetării, evaluarea proiectelor de către Comisia de Jurizare este realizată pe parcursul zilei de sâmbătă, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică, 25 februarie, ora 09:00, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău