Peste 50.000 de volume prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

  • 04 Septembrie 2017 15:44
Peste 50.000 de volume prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

Peste 50.000 de volume ale editorilor din România au fost prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care s-a încheiat duminică.

În perioada 30 august — 3 septembrie, publicul din Republica Moldova a avut ocazia să cumpere cele mai noi apariții editoriale la prețuri promoționale, informează un comunicat al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" transmis luni AGERPRES.

Deschiderea Salonului de carte a avut loc în data de 30 august în prezența a numeroase personalități din domeniul culturii, dar și oficialități din România și Republica Moldova.

"Întotdeauna, de-a lungul istoriei, cartea a fost învingătoare pentru că ea conține un mesaj și un limbaj care nu fac altceva decât să se adreseze sufletului" a declarat, potrivit comunicatului, directorul general adjunct al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni Nicolae Brînzea, la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău.

De asemenea, Nicolae Brînzea a mulțumit pentru sprijin Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în special ministrului Andreea Păstârnac, ministrului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Monica Babuc, pentru implicare în realizarea evenimentului, președintelui Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, celor două Asociații ale Editorilor de pe ambele maluri ale Prutului, care au înțeles importanța creării unui spațiu comun pentru carte și companiei Transgaz pentru sprijinul financiar oferit în acest proiect.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017 a fost organizat în parteneriat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău