Peste 50.000 de noi infectări în Germania în 24 de ore

  • 11 Noiembrie 2021 09:22
Peste 50.000 de noi infectări în Germania în 24 de ore

Germania a înregistrat joi un număr record de noi infectări cu COVID-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severității valului epidemic care a lovit țara, informează AFP, citat de AGERPRES.

Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depășit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ''dramatică'' recrudescența infectărilor pe teritoriul țării, devenită considerabilă din luna octombrie.

''Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică'', a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autoritățile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ține situația sub control.

Totodată, presiunea este în creștere asupra unităților spitalicești.

Creșterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populației Germaniei, puțin peste 67%.

Mai multe dintre landurile afectate, cum ar fi Saxonia, Bavaria și, cel mai recent, Berlin au introdus noi restricții vizând persoanele nevaccinate, primele afectate de această revenire a pandemiei.

Astfel, începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport și saloane de coafură.

Accesul în aceste locuri publice nu va mai fi permis cu un test negativ dacă posesorii nu sunt vaccinați sau nu pot dovedi că au trecut prin boală.

În total, aproape 4,9 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Germania de la debutul pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău