Peste 500 de sportivi vor participa la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Soci

  • 07 Martie 2014 18:02
Peste 500 de sportivi vor participa la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Soci

Peste 500 de sportivi cu dizabilități vor lua parte la Jocurile Paralimpice de iarnă care se deschid astăzi la Soci, în plină criză politică între Rusia și Ucraina.

În cadrul ceremoniei de deschidere va fi aprinsă flacăra Olimpiadei Paralimpice la capătul unei ștafete care a parcurs 46 de orașe și la care au participat 1.500 de alergători.

Țări precum Statele Unite, Germania și Marea Britanie au decis, de altfel, să nu trimită reprezentanți oficiali la ceremonia de deschidere a Jocurilor, în semn de protest față de intervenția rusă în peninsula Crimeea.

Comitetul Olimpic Ucrainean și-a amânat până în ultimul moment anunțul unui posibil boicot al competiției de la Soci, în funcție de evoluțiile diplomatice. Totuși, delegația Ucrainei figurează printre cele 45 înscrise în concurs.

Brazilia, Turcia și Uzbekistan sunt trei țări care la Soci își vor face debutul la Jocurile Paralimpice. România va fi reprezentată la Soci de o singură sportivă, Laura Văleanu care va evolua la schi alpin  în probele de slalom și slalom uriaș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău