Peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere

  • 14 Aprilie 2017 14:40
Peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere

Sute de pompieri și mii de polițiști vor supraveghea buna desfășurare a sărbătorilor pascale. Cetățenii sunt îndemnați să manifeste vigilență atunci când pleacă în vacanță și să folosească atent focul deschis. 

Peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere pentru a asigura securitatea antiincendiară. Doar în Chișinău, 12 autospeciale vor fi în stare de alertă, iar 70 de salvatori și pompieri, vor fi la datorie. În scuarul Catedralei mitropolitane sâmbătă, 15 aprilie, începând cu ora 18:00 va fi amplasată o autospecială gata să intervină în situații de risc. Reprezentanții Serviciului Situațiilor Excepționale fac apel către cetățeni să fie atenți la utilizarea focului deschis și să folosească cu grijă lumânările și candelele. De asemenea, este interzisă organizarea rugurilor cu arderea de anvelope. Șeful Secției apărare împotriva incendiilor Sergiu Chircu.

„Atenție la asigurarea securității în lăcașurile de cult, acestea nu trebuie să fie supraaglomerate și să fie asigurat accesul autospecialelor spre aceste locuri”, a precizat Sergiu Chircu.

Peste 2500 de polițiști și peste 300 de carabinieri vor supraveghea ordine publică în noaptea Învierii, în preajma bisericilor și lăcașurilor de cult din țară unde se vor desfășura servicii divine. 

„Poliția le recomandă celor care pleacă de acasă să nu lase ușile descuiate, să se asigure că ușa principală de acces în locuință este încuiată și peste noapte. Spuneți unui vecin că plecați, astfel încât să fie supravegheat domiciliul. Încuiați și puneți pe alarmă autovehiculele. Păstrați ordinea și curățenia, evitași altercațiile și supravegheați în permanență copii”, a declarat șeful inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc.

Poliția îi atenționează pe cetățeni să fie atenți și la locurile de unde cumpără produse alimentare. 

„O atenție deosebită le atragem cetățenilor care fac cumpărături înainte de Paște. Mai ales în piețele deschise, pentru a evita cazurile de intoxicațiile, convingeți-vă că produsele sunt ambalate, evitați achiziționarea de produse alimentare și ușor alterabile din locuri neautorizate”, a constatat șeful Direcției generale securitate publică a IGP, Marin Maxian.

Cetățenii sunt îndemnați să sune la 901, la pompieri și salvatori, în caz de incendii sau situații excepționale. În cazul în care sunt în pericol, sunt victime sau martori ai unor infracțiuni sau situații suspecte, cetățenii sunt îndemnați să contacteze poliție, la 902.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău