Peste 50 de vinificatori participă la cea de-a patra ediție a Festivalului Vinului Moldovei de la București

  • 13 Octombrie 17:19
Peste 50 de vinificatori participă la cea de-a patra ediție a Festivalului Vinului Moldovei de la București

Vinul din Republica Moldova este vedeta acestui sfârșit de săptămână în București. O selecție impresionantă de vinuri premiate și apreciate în toată lumea au fost aduse în Parcul Tineretului, unde 50 de producători sunt prezenți la ediția a 4-a a Festivalului Vinului Moldovei.

Acesta este exportat în peste 65 de țări și a fost premiat cu peste 6.500 de medalii în ultimii șase ani, peste jumătate dintre acestea de aur. Este apreciat și la noi, unde datele oficiale arată o creștere cu aproximativ 20% a livrărilor. România a fost anul trecut principala piață de export pentru vinul îmbuteliat peste Prut.

A devenit o adevărată carte de vizită a Republicii Moldova, pe care autoritățile de la Chișnău vor să o prezinte și în țări din Asia, declară ministrul moldovean al Agriculturii, Vladimir Bolea.

„Festivalul din Chișinau este unic în toată Europa, ca să nu spunem chiar în toată lumea, după care festivalul pe care-l facem în București, avem la Iași, avem în Cluj. Din decembrie cred că am să merg în Japonia. Am deschis o filială a oficiului nostru în Japonia pentru Japonia și pentru Singapore și pentru Coreea. Adică practic avem niște piețe-țintă în afară, unde consumul de vin moderat și al vinului de calitate este apreciat foarte înalt și avem o perspectivă foarte bună de dezvoltare”, a spus Vladimir Bolea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
8
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău