Peste 50 de tineri din R. Moldova participă la o tabără de vară dedicată educației financiare, organizată de BNM

  • 27 Iunie 15:11
Peste 50 de tineri din R. Moldova participă la o tabără de vară dedicată educației financiare, organizată de BNM

Peste 50 de tineri selectați în cadrul unui concurs din aproape 500 de doritori participă la tabăra de vară „Educație financiară pentru toți”, organizată de Banca Națională a Moldovei, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a menționat că această tabără reprezintă un concept de instruire și adaptare interactivă la schimbările ce au loc permanent în mediul financiar. „Investiția în educația financiară a tinerilor noștri este esențială pentru dezvoltarea unei economii stabile și prospere”, a mai spus Anca Dragu la un eveniment de lansare a taberei, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, timp de trei zile, participanții vor afla lucruri noi și necesare pentru a se putea descurca în lumea financiară.

Prin această tabără, ne dorim să le oferim participanților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a naviga cu încredere în lumea complexă a finanțelor. Este vital să cultivăm responsabilitatea financiară încă de la o vârstă fragedă pentru a asigura un viitor sigur și prosper pentru toți”, a menționat Anca Dragu.

În cadrul taberei de vară, tinerii vor explora lumea finanțelor și vor afla ce înseamnă să fie responsabili și independenți în luarea deciziilor financiare, cum să economisească și să investească eficient, care este rolul băncii centrale și cum influențează aceasta economia Republicii Moldova, despre inflație, impozite și taxe.

Participanții la tabără vor fi încurajați în străduința lor de a cunoaște noțiunile financiare de bază pentru a dobândi încredere și autonomie în gestionarea banilor și luarea deciziilor financiare fundamentate.

Prima ediție a taberei de vară este organizată în cadrul Campaniei Naționale „Educație financiară pentru toți”, realizată cu sprijinul proiectului USAID Moldova „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:0 m/s
Mon
26
Tue
26
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău