Peste 50 de mii de persoane vor participa la ”Marșul ReUnirii”, la Chișinău

  • 23 Martie 2016 18:25
Peste 50 de mii de persoane vor participa la ”Marșul ReUnirii”, la Chișinău

Peste 50 de mii de persoane sunt așteptate la ”Marșul ReUnirii”, organizat pe 27 martie în Chișinău, zi in care sunt marcați 98 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a unirii Basarabiei cu România.

Tot atunci va fi lansat ”Sfatul Țării 2”, un for reprezentativ care va reuni delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei și invitați din România.

Potrivit organizatorilor la lansarea ”Sfatului Țării 2” - forul reprezentativ al unioniștilor, și-au anunțat deja prezența peste 1700 de delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei Unioniste și invitați din cel de-al doilea stat românesc. Aceștia au fost votați pe o platformă online, special creată în acest sens.

Coordonatorul Blocului Unității Naționale Constantin Codreanu a menționat că în condițiile actuale, când Republica Moldova este condusă de o clasă politică profund coruptă și incapabilă, după mai mult de 20 de ani în care statul și-a demonstrat capacitatea de a exista, un nou sfat al țării este unica soluție pentru a avea un viitor mai bun la noi acasă.

„Noi venim cu un mesaj pașnic. Pentru că la organizarea evenimentului s-au implicat oameni din toate raioanele țării. Ne-au susținut. Intelectualitatea este alături de noi, lumea s-a trezit și înțelege că altă cale nu există. Efectele evenimentului vor fi frumoase”, a declarat Constantin Codreanu.

În același timp, președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a declarat că ziua de 27 martie va fi marcată în Chișinău de o manifestație de amploare: cel mai mare marș unionist organizat vreodată în capitala Republicii Moldova. Evenimentul va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La eveniment, potrivit lui Anatol Ursu, și-ar fi anunțat deja prezența peste 50 de mii de persoane.

„Din 2012 am reușit să readucem Unirea în spațiul public prin acțiunile noastre stradale. Continuăm în același ritm și în 2016, și în următorii doi ani, până când vom realiza ReUnirea. Vom manifesta pașnic, așa cum am făcut-o mereu. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care simt românește”, a precizat Anatol Ursu.

Printre invitații la ”Marșul ReUnirii” se numără primarul de Iași, dar și ex-președintele României, Traian Băsescu, care încă nu și-au confirmat prezența la eveniment.

Amintim că la 27 martie 1918 Sfatul Țăriia votat pentru unirea Basarabiei cu România, care pe parcursul acelui an și-a recuperat Bucovina și Ardealul.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău