Peste 50 de mii de cărți vor fi expuse la Bookfest 2019

  • 14 August 2019 12:39
Peste 50 de mii de cărți vor fi expuse la Bookfest 2019

Peste 50 de mii de cărți, cu reduceri chiar și până la 80% din prețul de copertă, vor fi expuse în cadrul salonului internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 28 august-1septembrie la Chișinău, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al organizatorilor se menționează că cele mai importante edituri din România și Republica Moldova vor fi prezente la această ediție, care își propune să consolideze dialogul cultural între editorii, autorii și publicul de carte în limba română. Mai ales că Bookfest se suprapune cu Ziua Limbii Române, celebrată și la Chișinău, pe 31 august.

„Pentru al patrulea an consecutiv, cel mai important salon de carte din spațiul românesc – Bookfest, ajunge și la Chișinău, și nu întâmplător în perioada sărbătorilor care ne definesc ființa națională – Ziua Independenței și „Limba noastră”. Acest eveniment cultural marcant vine să faciliteze accesul cititorilor basarabeni la noutățile editoriale din România, inclusiv cele mai recente traduceri ale unor bestselleruri internaționale”, spune Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra educației, culturii și cercetării din Republica Moldova, citată în comunicat.

„Bookfest Chișinău 2019 coincide și cu deschiderea, în premieră, a unei librării românești în Chișinău, ceea ce demonstrează că în cultură se pot pune bazele unor relații de colaborare mult mai sănătoase decât în multe alte domenii”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România. Librăria Cărturești la Chișinău va ocupa o suprafață de circa 400 de metri pătrați, în centrul comercial Malldova, aceasta fiind prima librărie Cărturești din afara României.

Inaugurarea Bookfest va avea loc pe 28 august, la Moldexpo. Ulterior, salonul va putea fi vizitat zilnic între 10.00 și 20.00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău