Peste 50 de copii refugiați din Ucraina au avut parte de activități interactive în domeniul bazele securității vieții

  • 05 August 11:05
Peste 50 de copii refugiați din Ucraina au avut parte de activități interactive în domeniul bazele securității vieții

Peste 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-15 ani, dar și 30 de maturi refugiați din Ucraina au avut parte de activități interactive în domeniul bazele securității vieții. Acțiunile au fost realizate la data de 04 august 2022 în cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.2 din municipiul Bălți a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Aici, salvatorii și pompierii au organizat și desfășurat mai multe ateliere informative și activități interactive în vederea prevenirii situațiilor de risc și excepționale. Astfel, copiii au fost instruiți la capitolul respectării regulilor de apărarea împotriva incendiilor, dar și regulilor de protecție personală și acțiunile necesare în caz de situații de urgență. O atenție deosebită a fost acordată și scăldatului în perioada estivală, minorii fiind îndemnați să nu intre în apă de unii singuri, să meargă la scăldat însoțiți de maturi și numai în locurile dotate cu stații de salvare.
 
 
Totodată, copiii au avut posibilitate de a-și forma unele deprinderi în vederea acordării primului ajutor medical. Mai mult, minorii au primit emoții pozitive de la mânuirea tehnicii din dotare și de la probarea uniformei pompierilor. Atmosfera interactivă a fost întreținută și de implicarea micuților în lichidare unor focare improvizate, iar la finalul activităților participanții au primit cadouri și dulciuri.
 
Scopul activităților realizate de angajații IGSU este de a-i informa și a-i ghida pe copii să reacționeze corect în situații de criză.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău