Peste 450 de instituții de învățământ general din R. Moldova au raportat o rată de vaccinare de 100 % a cadrelor didactice

  • 31 August 2021 08:44
Peste 450 de instituții de învățământ general din R. Moldova au raportat o rată de vaccinare de 100 % a cadrelor didactice

Peste 450 de instituții de învățământ general din Rep. Moldova din totalul de aproximativ 1200 au raportat o rată de vaccinare de sută la sută a cadrelor didactice.

Datele au fost comunicate de Ministerul Educației și Cercetării după o întâlnire a ministrului Anatolie Topală cu reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei.

Subiectul principal al discuției a vizat problema securizării mediului de studii în instituțiile de învățământ, având în vedere faptul că potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pedagogii nevaccinați trebuie să prezinte teste la Covid-19 o dată la două săptămâni, efectuate din cont propriu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, ținta este ca până la 1 octombrie să se atingă o rată de vaccinare de cel puțin 95% în rândul angajaților din instituțiile educaționale.

Unul dintre liderii sindicali, Ghenadie Donos, a declarat că au fost transmise către autoritățile din sănătate mai multe propuneri privind situația epidemiologică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău