Peste 4.000 de profesori din Republica Moldova vor participa la cursurile de formare continuă organizate de MEC. Înscrierile continuă

  • 13 Februarie 18:09
Peste 4.000 de profesori din Republica Moldova vor participa la cursurile de formare continuă organizate de MEC. Înscrierile continuă

Ministerul Educației și Cercetării invită cadrele didactice din Republica Moldova să participe la programul de instruire „Investim în profesori”, transmite Radio Chișinău.

Ediția a II-a a programului se va desfășura în perioada aprilie – decembrie 2024, atât în instituțiile de învățământ general selectate, cât și online. Participarea este gratuită.

Până acum, peste 4.000 de profesori din instituțiile de învățământ general din întreaga țară s-au înscris pentru a urma cursurile de dezvoltare a competențelor pentru care MEC-ul a alocat circa 8 milioane de lei în anul 2024.

„Pentru a participa la program, managerii instituțiilor de învățământ trebuie să completeze un formular conform structurii furnizate până pe data de 23 februarie 2024, accesând următorul link: https://bit.ly/investim_in_profesori. Menționăm că numărul minim de cadre didactice care vor fi implicate în programul de formare este de 20 de persoane per instituție”, a transmis MEC.

Tematicile formărilor vor răspunde necesităților actuale ale cadrelor didactice, inclusiv: cadrul normativ al activității cadrului didactic, inteligența emoțională, relația profesorului cu elevii și cu părinții, relevanța învățări, educația incluzivă.

Numărul total de ore alocat pentru formare este de 300 de ore, echivalent cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Aceste ore vor fi distribuite astfel: 75 de ore contact direct, 100 de ore studiu individual, 35 de ore activitate de follow-up și 90 de ore consiliere/mentorat pe toată perioada anului 2024.

În anul 2023, peste 3000 de cadre didactice din 91 de instituții din țară au beneficiat de cursuri de formare gratuite în cadrul Programului național „Investim în profesori”. În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:7,2 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău