Peste 400 de tineri artiști vor participa la Jocurile Delfice CSI

  • 19 Noiembrie 2019 15:32
Peste 400 de tineri artiști vor participa la Jocurile Delfice CSI

Peste 400 de artiști din țările Comunității Statelor Independente, cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani, vor participa la cea de-a XIV-a ediție a Jocurilor Delfice CSI, care se va desfășura în perioada 22-26 noiembrie în regiunea Mosсova, Federația Rusă, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Consiliului Național Delfic, secretarul general al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, compozitorul Constantin Rusnac, a menționat că din R. Moldova la Jocurile Delfice CSI vor participa peste 50 de artiști. ”Majoritatea dintre aceștia au luat locuri premiante la diverse concursuri naționale”, a precizat Constantin Rusnac.

Potrivit directorului executiv al Consiliului Național Delfic al Rusiei, A. Poniavin, concursurile vor avea loc la șase nominalizări: pian, vioară, canto academic, popular și muzică ușoară, precum și la o probă deschisă pentru diverse arte (dans, interpretare instrumentală, lectură dramatică etc.).

La fiecare etapă a concursului, în competiție vor participa câte doi tineri, iar din fiecare pereche va fi desemnat un câștigător. În etapa finală vor participa învingătorii celor două semifinale, care vor ocupa locurile I și II. Pe locul III se vor clasa cei care au fost învinși în primele două semifinale. Din juriu fac parte 50 de reprezentanți de vază ai artelor din țările CSI. În acest an, pentru a doua oară Jocurile Delfice se vor desfășura sub formă de campionat.  

Obiectivele cheie ale Jocurilor Delfice constituie identificarea și susținerea tinerelor talente, sporirea nivelului de cultură și artă pe arena internațională, creșterea și unificarea inițiativelor creative și constructive ale artiștilor și tinerilor, promovarea și diseminarea valorilor universale prin artă, popularizarea realizărilor culturii, artei și sportului, educației și științei, conservarea patrimoniului cultural mondial, educarea toleranței față de cultura altor națiuni și popoare etc.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău