Peste 400 de întreprinderi vor fi radiate din Registrul de stat

  • 14 Februarie 2022 15:15
Peste 400 de întreprinderi vor fi radiate din Registrul de stat

Agenția Servicii Publice a publicat în Monitorul Oficial din 11 februarie avizul prin care aduce la cunoștință lista persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali inactivi în privința cărora a fost inițiată procedura de radiere din oficiu, care include 420 de subiecți, scrie monitorul.fisc.md, potrivit Bizlaw.md.

În același timp, în Monitorul Oficial este publicat și avizul privind radierea din oficiu din Registrul de stat al persoanelor juridice a căror activitate a fost suspendată, în acest caz fiind vizate cinci entități, scrie sursa citată.

Cererile și creanțele creditorilor pot fi depuse în termen de două luni la Departamentul Înregistrare și licențiere a unităților de drept al Agenției Servicii Publice, pe adresa: mun. Chișinău, str. Al. Pușkin 47.

Amintim, radierea din oficiu a persoanei juridice și a întreprinzătorului individual inactivi și a celor a căror activitatea a fost suspendată se efectuează în conformitate cu art. 26 și 261 din Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Potrivit acesteia, dacă persoana juridică inactivă și întreprinzătorul individual inactiv nu au datorii la bugetul public național, nu dețin ECC cu memorie fiscală, nu sunt fondatori ai unei alte persoane juridice și nu au sucursale, organul înregistrării de stat inițiază din oficiu procedura de radiere din Registrul de stat, adoptând decizia de inițiere a procedurii de radiere. Informația privind lipsa/existența datoriei la bugetul public național se obține de către ASP din sistemul informațional automatizat al Serviciului Fiscal de Stat ”Contul curent al contribuabilului”, prin intermediul platformei de interoperabilitate instituite de Guvern.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău