Peste 400 de cazuri de agresiuni sexuale din partea soldaților ruși raportate autorităților ucrainene în două săptămâni. Printre victime, și copii

  • 27 Aprilie 2022 10:56
Peste 400 de cazuri de agresiuni sexuale din partea soldaților ruși raportate autorităților ucrainene în două săptămâni. Printre victime, și copii

Peste 400 de cazuri de agresiune sexuală din partea soldaților ruși, cu victime inclusiv copii, au fost raportate în perioada 1-14 aprilie la o linie telefonică specială înființată de către autoritățile ucrainene, a declarat comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul de la Kiev, Liudmila Denisova, citată de The Kyiv Independent.

Ea a spus că după înființarea acestei linii telefonice pentru a fi raportate cazuri de agresiuni sexuale și pentru a fi acordată asistență psihologică, biroul său a primit aproximativ 400 de plângeri, în perioada 1-14 aprilie, iar numărul celor care sună continuă să crească.

„În prezent, există astfel de apeluri din regiunea Herson. Unde se refact telecomunicațiile, de acolo ne sună oamenii. Și dacă nu există nicio legătură, cum vor suna?", spune Denisova.

Potrivit acesteia, apelurile către acest call-center prin care este acordată și asistență psihologică au început să sosească după ce la sfârșitul lunii martie armata rusă a început să se retragă din regiunea Kiev, iar locuitorii au putut să iasă în siguranță din subsoluri.

„Cei 5 psihologi ai noștri nu pot face față acestei sarcini. Așa că am cerut UNICEF să dubleze numărul de psihologi, pentru a ne asigura că îngrijirea este de bună calitate și că acei psihologi care primesc astfel de apeluri zi și noapte nu vor ajunge la burnout. Sunt cazuri îngrozitoare”, a subliniat ea.

​Medicii legiști care fac autopsia cadavrelor din gropile comune la nord de Kiev spun că au găsit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de forțele ruse, a scris Guardian.

„Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a spus Vladyslav Pirovskyi, un medic legist ucrainean care, împreună cu o echipă de legiști, a efectuat zeci de autopsii pe locuitorii din Bucha, Irpin și Borodeanka care au a murit în timpul ocupației ruse a zonei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău