Peste 40 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor vor fi amenajate în capitală

  • 19 August 2022 14:55
Peste 40 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor vor fi amenajate în capitală

Primăria Municipiului Chișinău informează că în sectoarele capitalei vor fi amenajate 41 de platforme noi modulare, pentru colectarea deșeurilor menajere, de care vor beneficia locatarii din peste 60 de blocuri de locuințe.

Platformele sunt de 3 tipuri: din două containere (6 bucăți), din 3 containere (15 bucăți) și din 4 containere (20 de bucăți).

Platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal, iar pe partea exterioară vor fi acoperite cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripționat „deșeuri reciclabile" și „deșeuri biodegradabile".

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare și compactare a terenului și așternere a unui strat de fundație din piatră spartă. Spațiul unde urmează a fi amplasate containerele va fi pavat și va fi de tip închis.

Agentul economic care va executa lucrările a fost selectat în bază de concurs, conform prevederilor legislației în vigoare.

Suma investită pentru achiziționarea și instalarea platformelor este de peste 4,3 milioane de lei.

Platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au mai fost amenajate și pe parcursul anului 2021, atunci fiind instalate 55 de unități pentru 58 de blocuri de locuințe. După construcția platformelor noi de deșeuri pentru blocurile de locuințe menționate au fost sudate capacele de la tuburile camerelor de gunoi.

De asemenea, informăm că și în anul  2020 au fost amenajate 55 de platforme modulare, pentru 62 de blocuri de locuințe. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău