Peste 390 de contravenții au fost întocmite timp de o săptămână pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19

  • 19 August 2020 18:36
Peste 390 de contravenții au fost întocmite timp de o săptămână pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19

Peste 390 de contravenții au fost întocmite și documentate timp de o săptămână pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

Este o cifră destul de gravă care dovedește faptul că nu se respectă acele cerințe care sunt necesare pentru ca să putem controla această pandemie, a declarat în cadrul unui briefing secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Sergiu Golovaci.

Potrivit acestuia, în prezent, 32 de mii de persoane se află în regim de autoizolare la domiciliu. Polițiștii au identificat, însă, 93 de cazuri când cetățenii conștient au părăsit domiciliul. 

Secretarul de stat a informat că în ultima săptămână au fost testați pozitiv 149 de angajați care au contractat virusul în timpul exercitări atribuțiilor de serviciu. Un angajat se află în stare gravă.

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, a comunicat că în ultima săptămână au fost raportate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în grup, asociate unor evenimente și ceremonii. În localitatea Grozești, raionul Nisporeni, urmare a unui eveniment festiv au fost identificate 11 persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, în urma a două festivități organizate în localitățile Roșcani și Mereni din raionul Anenii Noi, au fost raportate câte șase cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău