Peste 350 de agenți publici, instruiți de ofițerii CNA la Chișinău, Bălți și Rezina

  • 08 Octombrie 2022 12:06
Peste 350 de agenți publici, instruiți de ofițerii CNA la Chișinău, Bălți și Rezina

Peste 350 de agenți publici au fost instruiți, în această săptămână, privind rigorile de integritate de ofițerii Direcției educație anticorupție a CNA în raionul Rezina și municipiile Bălți și Chișinău. Așadar, activitățile anticorupție s-au desfășurat în cadrul campaniilor anticorupție „Integritate pentru Sănătate”, în comun cu Ministerul Sănătății, CNAM și AO „HOMECARE”, „Denunță! Atitudinea ta contează!” și „Integritate pentru servicii publice de calitate”, în comun cu ASP.

De asemenea, la solicitarea entităților publice și private au fost asigurate activități de instruire pentru agenții publici în cadrul Agenției Rezerve Materiale a MAI și Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor din municipiul Bălți, aceștia fiind familiarizați cu măsurile de asigurare a integrității instituționale și profesionale, se arată în comunicat.

Tot în această săptămână reprezentanții Direcției educație anticorupție au participat la evenimentul de prezentare a Raportului privind evaluarea eficienței mecanismelor de plângere privind corupția în sectorul public al Republicii Moldova, organizat de Centrul de analiză și prevenire a corupției, dar și la evenimentul de totalizare a cursului de profesionalizare „Anticorupție și Buna Guvernare” ediția a doua, desfășurat în perioada mai- iulie 2022, organizat de către Expert-Grup.

Amintim că, scopul activităților realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, prin promovarea politicilor de anticorupție și integritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău