Peste 340 de kilograme de oase de lei, confiscate în Africa de Sud

  • 04 Octombrie 2019 10:45
Peste 340 de kilograme de oase de lei, confiscate în Africa de Sud

Peste 340 de kilograme de oase de lei au fost confiscate pe Aeroportul Internațional din Johannesburg și trei persoane au fost arestate, a anunțat joi Ministerul Mediului sud-african, citat de AFP, preluat de Agerpres.

"Douăsprezece lăzi conținând oase înfășurate în folie de aluminiu, cu o greutate de 342 de kilograme, au fost descoperite" marți, se arată într-un comunicat al ministerului.

Comerțul cu părți ale corpurilor leilor uciși în sălbăticie este interzis de tratatele internaționale, dar este permis pentru animale crescute în captivitate.

Cu toate acestea, exportul necesită un permis special, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din Africa de sud, Albi Modise.

Trei suspecți, a căror naționalitate nu a fost specificată, au fost arestați.

Oasele leilor sunt utilizate în scopuri medicinale și pentru fabricarea de bijuterii în Asia.

Peste 11.000 de lei trăiesc în Africa de Sud, dintre care 3.000 se află în libertate în parcurile naționale unde vânătoarea este interzisă.

În noiembrie 2018, un comitet al legislatorilor sud-africani responsabil cu supravegherea problemelor de mediu a recomandat guvernului să revizuiască regulile privind creșterea leilor în captivitate pentru vânătoare și colectare de oase.

În septembrie 2018, Singapore Airlines, singura companie aeriană care transporta oase de leu din Africa de Sud în Asia de Sud-Est, a anunțat că va pune capăt acestei activități.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău