Peste 34 de mii de copii merg, astăzi, în clasa I

  • 01 Septembrie 2014 16:50
Peste 34 de mii de copii merg, astăzi, în clasa I

Peste 34 de mii de copii au mers luni, 1 septembrie, în clasa I și, tradițional, au primit în dar câte un Abecedar.

În cele peste 1300 de școli din Republica Moldova vor studia anul acesta peste 350 de mii de elevi. Colega noastră, Natalia Zaharescu, a discutat cu elevii din câteva școli din capitală și părinții acestora despre începutul unui nou an școlar.

În toate școlile din Republica Moldova a răsunat astăzi clopoțelul care anunță începutul anului școlar. În curțile școlilor am regăsit agitația specifică zilei, cu părinți emoționați, copii nerăbdători, și pedagogi cu brațele pline de flori. Elevii din clasa întâi au mărturisit că au planuri serioase pentru primul an de școală.

Și părinții spun că au emoții, însă se plâng și de faptul că au fost nevoiți să cheltuiască mult pentru pregătirea copiilor de școală.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, elevii claselor primare și cei din familii social-vulnerabile, precum și elevii din clasele V-XII ale școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului și din Tighina care se află în subordinea Ministerului Educației vor beneficia de alimentație gratuită.

Totodată, anul acesta, aproximativ  600 de tineri specialiști vor fi angajați în școli. Cei care vor munci în sate, vor beneficia de indemnizații conform legislației în vigoare. Totodată, aproape 500 de locuri rămân vacante, urmând să fie completate cu pedagogi angajați prin cumul, mai informează Ministerul Educației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău