Peste 32 500 de gospodării au beneficiat de ajutor financiar unic oferit de UE

  • 23 Martie 2022 10:49
Peste 32 500 de gospodării au beneficiat de ajutor financiar unic oferit de UE

Peste 32 500 de gospodării au primit câte 1000 de lei în calitate de ajutor financiar unic, oferit de Uniunea Europeană. În total, 40 000 de gospodării vor beneficia de acest suport financiar, oferit ca răspuns la criza energetică, transmite MOLDPRES.

Distribuirea suportului către grupurile vulnerabile este făcută prin intermediul organizației neguvernamentale People in Need Moldova și cu implicarea Guvernului Republicii Moldova. Banii sunt trimiși beneficiarilor prin intermediul Poștei Moldovei, scrie MOLDPRES.

Selectarea celor 40 000 de gospodării s-a realizat de către People in Need Moldova, în baza unor criterii de vulnerabilitate, aplicate unei liste de peste 420.000 de gospodării, eligibile pentru diverse programe guvernamentale de asistență socială.

Informarea familiilor și gospodăriilor despre faptul că au fost selectate în cadrul proiectului are loc prin scrisori recomandate, expediate la domiciliu. Persoanele vulnerabile, care au primit sau vor primi astfel de scrisori, pot ridica banii, în baza buletinului de identitate, de la cel mai apropiat oficiu poștal, până la data de 31 martie a anului curent.

Acordarea suportului financiar are loc în limitele proiectului „Împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică”, pe componenta destinată gospodăriilor vulnerabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău