Peste 3000 de refugiați ucraineni beneficiază de asistență medicală în capitală

  • 06 August 19:27
Peste 3000 de refugiați ucraineni beneficiază de asistență medicală în capitală

Peste 3000 de cetățeni ucraineni, beneficiari ai protecției temporare, s-au înscris pe listele medicilor de familie din Chișinău și beneficiază de asistență medicală, comunică MOLDPRES.

Potrivit viceprimarului capitalei,  Angela Cutasevici, numărul refugiaților ucraineni care beneficiază de servicii medicale gratuite în Chișinău este în continuă creștere. „Până acum, 3322 de cetățeni ucraineni, beneficiari ai protecției temporare, s-au înscris pe listele medicilor de familie din municipiul Chișinău”, a spus viceprimarul.

Conform legislației, statutul de protecție temporară le oferă acces gratuit la diverse servicii medicale, inclusiv: asistența medicală urgentă prespitalicească, asistență primară, asistență spitalicească în caz de urgențe medico-chirurgicale, servicii de profilaxie, servicii de consiliere.

Autoritățile municipale îndeamnă toți cetățenii ucraineni, care locuiesc în Chișinău, să depună actele necesare pentru obținerea statutului de beneficiar al protecției temporare. Acest statut le permite să se înregistreze la medicul de familie din cea mai apropiată instituție medicală și să beneficieze de servicii medicale gratuite.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:0,51 m/s
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău