Peste 3000 de persoane au suferit fracturi și alte leziuni din cauza ghețușului de pe străzi, de la începutul anului

  • 22 Ianuarie 14:33
Peste 3000 de persoane au suferit fracturi și alte leziuni din cauza ghețușului de pe străzi, de la începutul anului

De la începutul anului, peste trei mii de persoane s-au adresat la spitalele de urgență din diferite localități din Rep. Moldova cu fracturi și leziuni grave cauzate de ghețușul de pe străzi sau de căderea țurțurilor. Serviciul Național de Urgență recomandă cetățenilor prudență, iar în caz de accidente, să apeleze numărul unic 112, transmite Radio Chișinău.

Specialiștii recomandă prudență când ne deplasăm pe drumurile înghețate sau înzăpezite. De la începutul anului curent, în instituțiile medicale au fost înregistrate peste câteva mii de cazuri de traumatisme și leziuni severe. Doar astăzi, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău s-au adresat circa 50 de persoane, informează purtătorul de cuvânt al Instituției, Dorina Arsene.

 „Pe parcursul zilei de astăzi, în departamentul de primiri urgente de la Institutul de Medicină Urgentă, s-au adresat la medicul traumatolog și ortoped în jur de 50 de persoane cu diverse luxații, fracturi și contuzii. 14 persoane sunt internate cu fracturi mai grave și urmează să suporte intervenții chirurgicale”, a spus Dorina Arsene.

Serviciul Național Unic Pentru Apelurile de Urgență 112 din Republica Moldova recomandă pietonilor prudență și să poarte încălțăminte corespunzătoare condițiilor meteo.  Șefa Centrului de preluare apeluri din cadrul Serviciului 112, Carolina Sclifos.

„Apelurile cu traumatisme de la 01.01.2024 până în prezent sunt înregistrate 2496 de cazuri pe întreg teritoriul Rep. Moldova. Pentru pietoni ca recomandări, să aibă încălțăminte adaptate condițiilor meteo de afară, să fie foarte precauți, să evite locurile unde este ghețuș, dar acest fapt este complicat din păcate. Și dacă au căzut și s-au lovit, să sune serviciul de Urgență 112, apelul este gratis...”, a precizat Carolina Sclifos.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt copiii, bătrânii și femeile însărcinate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău