Peste 300 de țestoase marine dintr-o specie vulnerabilă, găsite moarte în Mexic

  • 30 August 2018 16:26
Peste 300 de țestoase marine dintr-o specie vulnerabilă, găsite moarte în Mexic

Peste 300 de exemplare de broască țestoasă măslinie, o specie vulnerabilă, au fost găsite moarte în largul coastelor Mexicului, au anunțat autoritățile citate miercuri de Xinhua.

Țestoasele moarte au fost găsite în ocean, marți, în largul coastelor statului Oaxaca, situat în sudul țării, conform unui comunicat emis de serviciile mexicane de protecție a mediului (PROFEPA).

Broaștele țestoase erau încurcate în năvoade ilegale utilizate mai degrabă pentru pescuitul pe râu decât în ocean, a indicat biroul procurorului federal.

Autoritățile au colectat rămășițele țestoaselor, le-au îngropat și vor informa pescarii cu privire la riscurile reprezentate de năvoadele ilegale, notează Xinhua.

Exemplarele de broască țestoasă măslinie ajung pe uscat în diverse state mexicane pentru a-și depune ouăle, din mai până în septembrie.

''Statutul lor vulnerabil este dat de faptul că ele cuibăresc într-un număr foarte restrâns de zone și de aceea orice mică perturbare, chiar și pe o singură plajă pe care își depun ouăle, poate avea repercusiuni uriașe asupra întregii populații'', a atras atenția World Wildlife Fund (WWF).

Un incident similar a avut loc la începutul acestei luni când 102 țestoase măslinii și din alte specii au fost găsite decedate într-o rezervație din statul mexican Chiapas. Cauza posibilă a morții lor este în continuare investigată, a menționat PROFEPA.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău