Peste 300 de sportivi ruși, în colimatorul Agenției Mondiale Antidopaj

  • 03 Iulie 2019 13:29
Peste 300 de sportivi ruși, în colimatorul Agenției Mondiale Antidopaj

Aproximativ 300 de sportivi ruși bănuiți de dopaj au fost identificați după analizarea datelor recuperate de la fostul laborator din Moscova, a anunțat, marți, Agenția Mondială Antidoping (AMA), care a transmis dosarele a 43 dintre ei federațiilor vizate, în vederea obținerii de sancțiuni, informează AFP, citat de Agerpres.

AMA nu a precizat însă nici numele, nici sporturile vizate.

Grație datelor recuperate la începutul anului de experți ai AMA, "serviciul de Informații și anchetă al agenției a identificat un grup țintă de 298 de sportivi (reprezentând 578 de eșantioane) ce prezentau datele cele mai suspecte", a precizat AMA într-un comunicat.

Printre aceste cazuri, dosarele a 43 de sportivi (reprezentând 150 eșantioane) "au fost trimise federațiilor vizate", care au puterea disciplinară. "Acestea au început evaluarea probelor pentru a identifica cazurile de violare a regulamentelor antidoping", a adăugat agenția.

Dacă federațiile nu vor lua măsuri în ciuda dosarelor trimise de AMA, aceasta își rezervă dreptul de a purta afacerea în fața Tribunalului de arbitraj sportiv (TAS).

Recent, doi biatloniști ruși, Aleksandr Pecenkin și Aleksandr Cernîșov, au fost suspendați patru ani pentru implicarea lor în sistemul de dopaj instituționalizat din Rusia între 2011 și 2015.

Pecenkin și Cernîșov au fost suspendați "pe baza analizelor datelor laboratorului din Moscova", aflat în centrul sistemului de dopaj instituționalizat ce a existat în Rusia între 2011 și 2015. Aceste date au fost recuperate la sfârșitul lui aprilie de Agenția Mondială Antidoping (WADA/AMA).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău