Peste 300 de documente secrete, recuperate de la reședința lui Trump din Florida (New York Times)

  • 23 August 2022 09:54
Peste 300 de documente secrete, recuperate de la reședința lui Trump din Florida (New York Times)

Guvernul american a recuperat peste 300 de documente cu mențiunea "secret" de pe proprietatea fostului președinte Donald Trump din Florida, între care rapoarte ale Agenției Centrale de Informații (CIA), Agenției de Securitate Națională (NSA) și Biroului Federal de Investigații (FBI), a relatat luni publicația New York Times, citând mai mulți responsabili familiarizați cu acest dosar, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Un prim lot de peste 150 de documente secrete fusese recuperat în ianuarie de Serviciul național al arhivelor, indică publicația citată. În iunie, consilierii lui Donald Trump au predat Departamentului de Justiție al SUA un al doilea set de documente, în timp ce un al treilea lot a fost confiscat de FBI în cursul unei percheziții efectuate luna aceasta la reședința fostului președinte din Mar-a-Lago, în Florida, potrivit ziarului.

Nici Ministerul Justiției și nici reprezentanții ex-președintelui american nu au răspuns deocamdată la o solicitare Reuters de a face vreun comentariu pe marginea acestor recuperări de documente.

Donald Trump a solicitat luni unui tribunal federal din Florida să împiedice FBI să analizeze documentele confiscate la domiciliul său până când nu este desemnat un expert care să supravegheze procesul.

Percheziția FBI este parte a unei anchete federale destinată să stabilească dacă fostul locatar al Casei Albe a luat ilegal documente la sfârșitul mandatului său în ianuarie 2021.

Până în prezent nu se cunoștea exact volumul de materiale pe care forțele de securitate americane îl găsiseră la domiciliul lui Trump, notează EFE.

Conținutul documentelor pe care Trump le-a luat de la Casa Albă nu este dat publicității, având în vedere că sunt materiale "secrete".

Ministerul Justiției a făcut publice doar câteva fragmente din mandatul de percheziție în baza căruia FBI a inspectat domeniul fostului președinte american.

Acest ordin menționează faptul că Trump și persoanele din anturajul său ar fi putut săvârși infracțiuni de obstrucționare a justiției, de distrugere de documente și de încălcare a legii spionajului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău