Peste 300 de cazuri de gripă au fost înregistrate în R. Moldova în ultima săptămână

  • 04 Februarie 2020 12:33
Peste 300 de cazuri de gripă au fost înregistrate în R. Moldova în ultima săptămână

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/ au înregistrat în ultima săptămână 306 cazuri de gripă, comunică MOLDPRES.

Conform datelor ANSP, în această perioadă medicii au tratat circa 13706 cazuri de infecții respiratorii acute, iar în Laboratorul virusologic al instituției au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică, 459 de probe. În urma investigațiilor, s-a depistat prezența gripei la 86 de persoane.

Specialiștii susțin că nu există motive de îngrijorare, deoarece numărul infecțiilor respiratorii înregistrate este mai mic cu circa 18% decât în perioada similară a anului trecut. Ei amintesc că cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusului gripal este vaccinarea.

În decembrie anul trecut, în țară au fost aduse 200 mii de doze de vaccinuri antigripale. Acestea au fost repartizate în toate instituțiile medicale din țară. Pacienții care doresc să se vaccineze se pot adresa medicului de familie. Sezonul gripal durează din luna octombrie până în mai. 

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă populației să nu recurgă la autotratament și să se adreseze medicului la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa. De asemenea, este necesar de a evita contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat și obezitate.

Potrivit datelor ANSP, în luna decembrie 2019 o minoră de 14 ani din Cahul, revenită cu părinții din Marea Britanie, a decedat în urma complicațiilor survenite după infectarea cu gripă.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău