Peste 30 de mii de puieți au fost plantați de Ziua Națională a Înverzirii Plaiului. În ce raion au fost sădiți cei mai mulți

  • 29 Octombrie 2019 18:37
Peste 30 de mii de puieți au fost plantați de Ziua Națională a Înverzirii Plaiului. În ce raion au fost sădiți cei mai mulți

Aproximativ 32 de mii de puieți talie joasă și puieți talie înaltă au fost plantați în prima zi a campaniei ,,Un arbore pentru dăinuirea noastră’, din toamna anului 2019. Cei mai mulți, circa cinci mii, au fost plantați în raionul Leova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale împreună cu serviciul silvic au contribuit la crearea de culturi silvice pe o suprafață de 48 ha, au ajutat la regenerarea naturală pe o suprafață de 12 ha, precum și au completat culturile silvice de pe o superfață de 86 ha, inclusiv, au semănat o suprafață de 0,5 ha din pepiniere.

Materialul săditor a fost livrat din cadrul proiectului finanțat din Fondul Ecologic Național.

Mai mulți angajați ai Cancelariei de Stat, Parlamentului, ministerelor și agențiilor naționale, au plantat puieți de stejar pedunculat, salcâm alb, gorun, pin Negru, salcie și plop pe o suprafață totală de circa 30 ha, în localitățile Puhoi, Căpriana, Văsieni, Zloți, Bursuc, Țânțăreni, Răzeni, Hârbovăț, Stejăreni, Călărași, Mitoc.

Prin campania „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, autoritățile își propun să contribuie la regenerarea pădurilor și extinderea suprafețelor ocupate cu vegetație forestieră, precum și la îmbunătățirea condițiilor de mediu, dar și fortificarea malurilor și restabilirea râurilor, astfel încât, către anul 2030, suprafața terenurilor împădurite să crească până la 16%, de la 11,2 % cât constituie în prezent.

Campania de plantare va dura pe parcursul întregului sezon de toamnă, atâta timp cât vor permite condițiile climaterice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău