Peste 3 milioane de lei, cele mai mari cheltuieli în campania pentru alegerile locale le-a avut „Partidul Nostru”

  • 14 Octombrie 2019 08:22
Peste 3 milioane de lei, cele mai mari cheltuieli în campania pentru alegerile locale le-a avut „Partidul Nostru”

Formațiunea Partidul Nostru” (PN) a avut cele mai mari cheltuieli în campania pentru alegerile locale până la data de 4 octombrie 2019, acestea fiind de peste 3 milioane de lei, potrivit informațiilor prezentate pe portalul specializat alegeri.md.

Partidul Politic Șor (PPȘ) a cheltuit aproape 2,4 milioane de lei, iar Partidul Socialiștilor (PSRM) – aproximativ 2,2 milioane. Pe locul patru în topul cheltuielilor electorale se află Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu 1,5 milioane de lei, în timp ce Blocul ACUM Platforma DA și PAS (ACUM) este doar pe poziția a 5-a cu 1,3 milioane de lei cheltuite în actuala campanie electorală. Partidul Democrat din Moldova (PDM), care în precedentele campanii, se afla printre formațiunile cu cele mai mari cheltuieli, ocupă acum doar locul șase cu doar 222 de mii de lei cheltuiți în actuala campanie.

Partidele politice au folosit majoritatea resurselor pentru cheltuieli de publicitate și materiale promoționale de campanie electorală, potrivit sursei.

Cele mai mari venituri a raportat până acum PSRM – cca 6,5 milioane de lei, urmat de PN cu 3,5 milioane, PPȘ cu 2,4 milioane, PLDM cu 2 milioane și Blocul ACUM cu 1,4 milioane de lei. Democrații au acumulat venituri de doar 300 de mii de lei.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău