Peste 28 000 de clienți păgubiți de AIR Moldova vor fi ajutați să-și recupereze banii. Radu Marian: „Oamenii au fost amăgiți să cumpere bilete la zboruri inexistente. Șor nu vrea să întoarcă banii”

  • 20 Februarie 14:04
Peste 28 000 de clienți păgubiți de AIR Moldova vor fi ajutați să-și recupereze banii. Radu Marian: „Oamenii au fost amăgiți să cumpere bilete la zboruri inexistente. Șor nu vrea să întoarcă banii”

„Ilan Șor a pus mâna ilegal în 2018, cu ajutorul lui Plahotniuc, pe compania de stat AIR Moldova și a distrus-o, a băgat-o în faliment. Oamenii au fost amăgiți să cumpere bilete de avion la zboruri inexistente, iar acum aproape 30 de mii de cetățeni nu-și pot recupera banii”, a declarat deputatul Radu Marian într-o conferință de presă, susținută alături de deputatul Sergiu Lazarencu . Acesta din urmă a precizat că este vorba de peste 28 000 de oameni păgubiți, care vor fi ajutați de stat să își recupereze banii. Cei doi deputați PAS au venit cu o inițiativă legislativă în acest sens, transmite Radio Chișinău.

Radu Marian a precizat în cadrul conferinței că, după ce a distrus mai multe bănci comerciale, oligarhul fugar Ilan Șor a ajuns în politică și și-a transformat partidul într-o grupare criminală.

„Acum, la comanda Kremlinului, Șor vrea vrea să distrugă Republica Moldova, vrea să o transforme în colonia lui Putin, unde tinerii noștri să fie trimiși pe front, iar cei care protestează să fie bătuți și închiși în închisori. Acelaș Șor a pus mâna ilegal, în 2018, cu ajutorul lui Plahotniuc, pe compania de stat AIR Moldova și a distrus-o, a băgat-o în faliment. Oamenii au fost amăgiți să cumpere bilete de avion la zboruri inexistente, iar acum aproape 30 de mii de cetățeni nu-și pot recupera banii. Șor nu vrea să întoarcă banii oamenilor, iar proiectul înregistrat astăzi vine în ajutorul celor aproape 30 de mii de oameni, care au fost păgubiți”, a explicat Radu Marian.

Deputatul Sergiu Lazarencu a afirmat că cei peste 28 000 de păgubiți au achiziționat 75 000 de bilete, a căror valoare depășește 9 milioane de euro.

„Legea vine să oprească grupul criminal Șor din a mai fura bani din buzunarele oamenilor. Așa-numitul plan de restructurare accelerat a fost făcut doar pentru a întoarce banii companiilor afiliate tot lor. E vorba de 15 companii. Ori, din 1 000 de creditori s-au găsit doar 15 companii afectate. E clar că e pusă în aplicare o schemă, care are drept scop să scurgă și ultimii bani din cetățeni”, a spus Sergiu Lazarencu.

Potrivit acestuia, noua lege va oferi statului o mai mare putere de a proteja cetățenii în situația în care sunt păgubiți la procurarea serviciilor aeriene.

„Propunem includerea în lege a acestor creanțe într-un rang superior. În momentul în care compania intră în insolvabilitate, pasagerii vor fi printre primii care își vor recupera banii. Acum, această categorie se afla pe locul șapte în ceea ce privește recuperarea banilor”, a punctat Sergiu Lazarencu.

Nici AIR Moldova, Nici Ilan Șor nu au comentat acuzațiile aduse de deputații Radu Marian și Sergiu Lazarencu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău