Peste 2.000 de soldați ruși s-au trezit încercuiți de ucraineni în Herson, fiind nevoiți să ceară un culoar verde de evacuare

  • 24 Iulie 15:51
Peste 2.000 de soldați ruși s-au trezit încercuiți de ucraineni în Herson, fiind nevoiți să ceară un culoar verde de evacuare

În timpul contraofensivei din regiunea Herson, Forțele Armate ale Ucrainei au încercuit trei grupuri tactice de batalion ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, inclusiv o companie a forțelor speciale și un grup de tancuri, scrie ziare.com.

Peste 2.000 de militari ruși s-au trezit într-o încercuire operațională în zona așezării Visokopolie. Aceștia au cerut un „culoar verde” din partea ucraineană, scrie The Insider, citând surse din armata ucraineană.

Potrivit interlocutorilor publicației, comandanții ruși au luat legătura cu armata ucraineană și au cerut o ieșire din „cazan”.

Ofensiva armatei ucrainene a fost efectuată în direcțiile Olgino - Kostyrka și Potemkino - Novovoznesenskoe. Până în prezent, au loc ostilități active de-a lungul liniei Arkhangelsk - Zolotaya Balka, în nordul regiunii Herson.

În plus, gruparea de trupe rusești s-a confruntat cu amenințarea încercuirii în apropierea așezării Arhangelsk, unde armata ucraineană a traversat cu succes râul Ingulets, pe malul căruia se află pozițiile forțelor inamice.

Potrivit armatei ucrainene, inamicul a concentrat două grupuri tactice de batalion pe linia de apărare Novovoznesenskoye-Zolotaya Balka. Din cauza deteriorării podului Antonovsky din Herson și a barajului hidrocentralei Kakhovskaya din Nova Kakhovka, trupele ruse nu pot transfera rezervele pe malul drept al Niprului.

Sursele publicației consideră că încercuirea cu succes a inamicului în nordul regiunii Herson va determina cursul întregii contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,86
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,36 m/s
Sat
14
Sun
16
Mon
12
Tue
12
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău