Peste 2.000 de persoane intoxicate cu reziduuri deversate într-un râu din Malaezia

  • 15 Martie 2019 18:55
Peste 2.000 de persoane intoxicate cu reziduuri deversate într-un râu din Malaezia

Peste de 2.000 de persoane, dintre care numeroși copii, s-au îmbolnăvit în Malaezia după ce au fost intoxicate cu reziduuri deversate într-un râu care au degajat vapori toxici, a informat vineri un deputat local, citat de AFP, transmite Agerpres.

Circa 200 de școli și creșe au fost închise în sudul statului Johor din cauza reziduurilor toxice vărsate de un camion săptămâna trecută.

Unele victime, care au inhalat vapori, au acuzat vărsături, iar starea unui mic număr dintre acestea este gravă.

Vineri un total 2.355 de persoane primiseră îngrijiri medicale de săptămâna trecută și 113 dintre acestea fuseseră spitalizate, a declarat pentru AFP deputatul local Sahruddin Jamal. Până în prezent nu a fost raportat niciun deces.

Confruntat cu amploarea acestei crize sanitare, premierul Mahathir Mohamad a vizitat joi victimele spitalizate și a salutat eforturile depuse de echipele de salvare.

Militari și specialiști în deșeurilor toxice, purtând echipamente de protecție și măști, au fost mobilizați pentru a curăța râul, aflat lângă orașul industrial Pasir Gudang.

Potrivit presei locale, reziduurile toxice provin de la uleiul folosit pentru a lubrifia motoarele vaselor, care emană metan și benzen. Aceasta estimează că până la 40 de tone din această substanță ar fi putut fi deversate în râu.

Trei bărbați au fost arestați în legătură cu acest caz. Aceștia riscă până la cinci ani de închisoare dacă sunt găsiți vinovați de încălcarea legislației de mediu.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău