Peste 200 de jurnaliști din 23 de țări s-au acreditat pentru Summitul CPE timp de o săptămână

  • 07 Mai 2023 17:29
Peste 200 de jurnaliști din 23 de țări s-au acreditat pentru Summitul CPE timp de o săptămână

În prima săptămână de la deschiderea procesului de acreditare pentru presă, peste 200 de jurnaliști internaționali și-au exprimat intenția de a reflecta Summitul Comunității Politice Europene (CPE) 2023, găzduit de Moldova la 1 iunie 2023, transmite MOLDPRES.

Până în prezent au fost recepționate solicitări de acreditare de la instituții de media și jurnaliști din 23 de țări, inclusiv Franța, Marea Britanie, Belgia, Suedia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Japonia, transmite MOLDPRES.

Termenul-limită de acreditare este data de 18 mai, ora 23:59. Toate redacțiile instituțiilor de media naționale sau internaționale sunt invitate să acrediteze echipele de presă, deoarece accesul la locul de desfășurare a evenimentului va fi permis doar în baza legitimațiilor de acreditare temporară.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean, înființat anul trecut în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău