Peste 200 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

  • 03 Aprilie 2019 09:18
Peste 200 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetație uscată, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI,

Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafețe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Telenești, Taraclia, dar și din municipiul Chișinău.  La Telenești, Coropceni focul a cuprins peste 10 ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 hectare de vegetație. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în orașul Taraclia, unde focul a mistuit 28 hectare de iarbă uscată, iar în municipiul Chișinău incendiile de vegetație s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durlești, Codru, dar și or. Vadul lui Vodă.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiștilor, vântul și umiditatea redusă cauzează extinderea foarte rapidă a focarelor în păduri și construcții. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, focarele de vegetație au cuprins 218 hectare de teren, iar de la începutul anului 2019, peste 6.500 de hectare de iarbă au fost afectate de incendii.    

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău