Peste 200 de companii vor participa la Forumul economic România-R. Moldova. Înalți oficiali de pe cele două maluri ale Prutului vor fi prezenți la Chișinău

  • 16 Noiembrie 2023 11:30
Peste 200 de companii vor participa la Forumul economic România-R. Moldova. Înalți oficiali de pe cele două maluri ale Prutului vor fi prezenți la Chișinău

Forumul economic România – R. Moldova, ajuns la cea de-a doua ediție, se va desfășura luni, 20 noiembrie, la Chișinău, fiind organizat de Asociația Investitorilor din România, Ambasada României și Biroul de promovare comercial-economică din cadrul Ambasadei României în R. Moldova.

Evenimentul este dedicat promovării comerțului bilateral și sectorului investițional, având scopul de a consolida și diversifica exportul românesc pe piața din Republica Moldova, de a intensifica investițiile și de a crea de noi parteneriate, se arată în comunicatul remis Radio Chișinău.

La acest forum sunt așteptați peste 200 de participanți: investitori români, reprezentanți ai statului de pe ambele maluri de Prut, ai camerelor de comerț, reprezentații mass-media, etc. Trei paneluri de discuții ce vor avea loc simultan, urmate de discuții B2B vor oferi oportunitatea participanților să stabilească parteneriate și să exploreze noi colaborări.

Printre invitați sunt aștetați mai mulți membrii ai Guvernului de la Chișinău, inclusiv Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova; Dumitru Alaiba, Viceprim-ministru și Ministru Dezvoltării Economice și Digitalizării; Victor Parlicov, Ministrul Energiei; Andrei Spînu, Ministrul Dezvoltării Regionale.

La cea de-a doua ediție a Forumul economic România-R. Moldova vor participa și înalți oficiali din România, precum Mircea Abrudean, Secretar general al Guvernului României; Adrian Dupu, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova; Nițulescu Pavel-Casian, Secretar de stat Ministerul Energiei de la București; Rareș Ștefan Burlacu, Președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior; E.S. Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău