Peste 200 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia vor participa la ediția de toamnă a Expoziției MOLDAGROTECH

  • 17 Octombrie 2023 18:54
Peste 200 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia vor participa la ediția de toamnă a Expoziției MOLDAGROTECH

Peste 200 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia vor participa la ediția de toamnă a Expoziției MOLDAGROTECH, care se va desfășura la  „Moldexpo” în perioada 19-22 octombrie, transmike Radio Chișinău.

Tehnică și utilaje agricole, material semincer, sisteme de irigare și alimentare cu apă, digitalizarea agriculturii, vor fi prezentate în cadrul tradiționalelor expoziții   MOLDAGROTECH, Farmers și Toamna de Aur. Evenimentul este o platformă de conexiune a specialiștilor din domeniul agriculturii din Rep. Moldova și alte cinci țări invitate, unde vor fi abordate mai multe teme de dezvoltare și stimulare a sectorului agrar din Rep. Moldova, a declarat în cadrul conferinței ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea:

„Ai posibilitatea în timp real să afli toate noutățile din 2023 în materie de tehnologii în agricultură, posibilitatea de a învăța tot ce înseamnă digitalizare, de a vedea noile modele de digitalizare care sunt prezente astăzi pe piața din Rep. Moldova, și să înțelegi importanța lor pentru afacerea ta personală. Noi avem programe de subvenționare la Ministerul Agriculturii, ulterior după ce faci această achiziție, reieșind din necesitatea afacerii tale să fie subvenționată de către Ministerul Agriculturii”, a spus Vladimir Bolea.

Expoziția-târg FARMER va prezenta o varietate de produse agricole din gospodăriile fermierilor - material săditor, legume și fructe, a spus directoarea Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, Carolina Chiper. Va fi organizat și un concurs internațional „Noutatea Anului”, a adăugat Carolina Chiper.

„Este o platformă unică pentru tot sectorul agricol unde oferim posibilitatea atât de expunere a tehnicii agricole, a utilajului nou, modern, școlarizarea agricultorilor,  cât și o platformă în care producătorii autohtoni își pot etala roada din anul acesta. Avem peste 200 de companii, avem o expoziție internațională cu companii invitate din Rep. Moldova, România, Austria, Ucraina și Italia”, a declarat Carolina Chiper.

În cadrul evenimentului va fi organizat un Forum de afaceri.

De asemenea, specialiștii în domeniu sunt așteptați și la Forumul național al crescătorilor de rumegătoare mici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău