Peste 200 de aplicații IT, puse la dispoziție gratuit României de către Republica Moldova

  • 12 Septembrie 2022 16:30
Peste 200 de aplicații IT, puse la dispoziție gratuit României de către Republica Moldova

Ministrul român al Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat vineri că peste 200 de aplicații informatice folosite în serviciile publice din Republica Moldova vor fi puse la dispoziție gratuit României în baza unui Memorandum semnat între cele două Guverne.

„Am anunțat și operaționalizăm spațiul digital comun cu Republica Moldova. I-am lăudat mult pe frații noștri de peste Prut, dar am motive. Sunt cu peste 200 de servicii publice online și sunt dispuși să pună la dispoziție gratuit aceste servicii, în baza unui Memorandum între cele două Guverne”, a spus Sebastian Burduja, potrivit Hotnews.ro.

Oficialul român a precizat că a avut și o întâlnire bilaterală, la Oradea, cu domnul vice prim-ministru Iurie Țurcanu.

„Proiectul merge bine. Avem pus la dispoziție un mediu de testare pentru aceste aplicații din Republica Moldova, unde ele vor fi supuse tuturor testelor, tuturor rigorilor din piața românească din sectorul public ca securitate cibernetică, din punct de vedere a scalării lor la o piață mult mai mare totuși Romania față de Rep Moldova și în următoarele 6 luni vom vedea și primele beneficii, primele soluții informatice pe care le vom putea translata la nivelul României.”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău