Peste 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Regatul Unit (ministru)

  • 28 Februarie 2021 19:30
Peste 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Regatul Unit (ministru)

Peste 20 de milioane de persoane din Regatul Unit au primit deja o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului, a declarat duminică ministrul Sănătății, Matt Hancock, relatează AFP.

"Sunt absolut încântat că peste 20 de milioane de persoane au fost vaccinate în Regatul Unit", a spus ministrul Hancock într-un videoclip postat pe Twitter.

El a mulțumit ''tuturor celor care s-au prezentat pentru vaccinare, deoarece știm cu tot mai multă siguranță că vaccinul vă protejează, vă protejează comunitatea și este, de asemenea, calea de ieșire pentru noi toți''.

"Mai este drum lung de parcurs, dar facem pași mari", a adăugat el. Ministrul britanic nu a menționat numărul de persoane care au primit a doua doză de vaccin, dar potrivit ultimelor cifre oficiale disponibile, care datează de vineri, au fost administrate aproximativ 768.810 doze.

Foarte puternic afectat de pandemie cu aproximativ 123.000 de morți, Regatul Unit mizează pe vaccinarea în masă pentru a ieși din carantina impusă din ianuarie pentru a combate un nou val foarte virulent de coronavirus, atribuit unei tulpini mai contagioase care a apărut în sudul Angliei.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău