Peste 1.800 de detectoare contra fumului au fost instalate în casele din R. Moldova

  • 21 Mai 2018 14:34
Peste 1.800 de detectoare contra fumului au fost instalate în casele din R. Moldova

Peste 1.800 de detectoare de fum au fost instalate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI în casele cetățenilor.

Potrivit unui comunicat al IGSU, 1.617 de familii din localitățile raioanelor Ungheni, Cantemir, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Edineț, Florești, Basarabeasca și municipiul Chișinău au beneficiat de instalații contra gazului și fumului. Pompierii și salvatorii au montat detectoare la oamenii în etate, familii cu mulți copii, dar și persoane țintuite la pat. Odată cu declanșarea acestor instalații oamenii trebuie să iasă din locuință și să alerteze serviciile de urgență.

Acțiunea a avut loc în cadrul desfășurării  campaniei „O casă protejată, o viață salvată”, care are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu CO, care se pot produce în casele oamenilor de la surse de aprindere sau încălzire.

De la începutul anului curent, în R. Moldova au avut loc 40 cazuri de intoxicare cu Co și CO2, în urma cărora au avut de suferit 55 de persoane, inclusiv 24 de copii. Astfel, în urma intoxicațiilor, 18 persoane, inclusiv 4 copii, au decedat. Campania va continua și în următoarea perioada, iar mai multe familii din raioanele Căușeni, Rîșcani, Sângerei vor beneficia de detectoare de fum.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău