Peste 16.000 de morți în Turcia și Siria. Mii de oameni au înghețat noaptea pe străzi, sunt zone unde salvatorii încă n-au ajuns

  • 09 Februarie 2023 10:20
Peste 16.000 de morți în Turcia și Siria. Mii de oameni au înghețat noaptea pe străzi, sunt zone unde salvatorii încă n-au ajuns

Bilanțul catastrofei cu care se confruntă Turcia și Siria crește de la o oră la alta. Peste 16.000 de oameni au murit în cele două țări, după cutremurele devastatoare de luni. A fost a treia noapte în care sute de mii de sinistrați s-au adăpostit în corturi, în mașini sau chiar printre ruine. Începe a patra zi de căutări disperate. Misiunile de salvare se transformă, din păcate, în unele de recuperare a trupurilor celor care au rămas prinse sub miile de clădiri prăbușite. Sunt încă zone afectate de cutremurele în care echipele de intervenție nu au ajuns. Oamenii sunt disperați și i-au reproșat președintelui Recep Erdogan, care a vizitat zonele afectate, că nu face nimic pentru ei, scrie digi24.ro.

Numărul morților în urma cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria luni a ajuns la 16.035, potrivit autorităților. În Siria, numărul total al victimelor este de cel puțin 3.162. În Turcia, bilanțul a crescut la cel puțin 12.873, a anunțat joi Agenția pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD). 

Sute de mii de oameni din cele zece regiuni afectate se adăpostesc în corturile albe instalate de echipele de urgență. Îndurerați și cu lacrimi în ochi, oamenii i-au povestit președintelui lor coșmarul prin care au trecut. Între timp, eforturile de salvare continuă în Turcia și Siria, însă speranțele că vor mai găsi oameni în viață scad cu fiecare minut.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău