Peste 16.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi, pentru prima oară în Germania

  • 29 Octombrie 2020 10:11
Peste 16.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi, pentru prima oară în Germania

Institutul Robert Koch a anunțat joi 16.774 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 89 de decese în Germania, în ultimele 24 de ore, transmite dpa. După cea mai mare creștere zilnică, bilanțul de la începutul epidemiei a ajuns la 481.013 de cazuri și 10.272 de morți.

Precedentul record de cazuri zilnice se înregistrase cu o zi în urmă - 14.964.

În contextul creșterii bruște a intensității epidemiei, autoritățile federale și cele din landurile germane au convenit miercuri să restricționeze contactele până la sfârșitul lui noiembrie, în încercarea de a reduce răspândirea virusului. Printre alte măsuri, de luni se închid instituțiile culturale, localurile de divertisment, restaurantele, sălile de sport, piscinele, saloanele cosmetice, de masaj și de tatuaj. În aer liber se vor putea întâlni persoane din maximum două locuințe. De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga (prima divizie) se vor desfășura fără spectatori, iar evenimentele sportive de amatori sunt interzise.

'Trebuie să acționăm chiar acum', a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, avertizând că 'dacă infecțiile continuă în acest ritm, vom ajunge la limita capacităților sistemului sanitar'. Ea a menționat că 75% din cazuri nu vor mai putea fi urmărite.

Restricțiile din noiembrie, la o scară nemaiîntâlnită din martie-aprilie, sunt menite să oprească creșterea numărului de cazuri înaintea sărbătorilor de iarnă. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău